Musik

Capoeirasange:


Adeus povo bom adeus
Adeus que eu já vou embora
Pelas ondas do mar eu vim
Pelas ondas do mar... Eu vou embora


Eh a Capoeira, Eh Capoeiraaa


EU vou EU vou

jogar
EU vou EU vou
jogar
EU vou EU vou
jogaaar Capoeira eu sou


Capoeira é uma luta.
Capoeira é uma dança.
Capoeira é uma coisa pra jogar
Se você quer jogar Capoeira, eu jogar com você em qualquer lugar.


God fornøjelse, Mestre Camarão

10 grunde til hvorfor musik er godt for børn:


Har du en kommende pianist, den nye trommeslager eller en guitarist i hjemmet? At spille et instrument kan være vældig gavnligt for børn!


Care.com Team   May 27, 2015


Man siger, at musik er et universelt sprog. Uanset hvor fra man kommer eller hvordan ens baggrund ser ud, kan man altid glæde sig over og sætte pris på en god sang.

 

Eksperter mener desuden, at der findes masser af fordele ved at et barn lærer sig at spille et instrument. Det er også bevist, at musik i sig selv er vældig gavnligt for et barn. Nedenfor findes 10 grunde til, hvorfor dit barn bør lære at spille et instrument.


1. Det vil øge barnets hjernekapacitet:

Vil du give dit barn mentalt overskud? Musik kan have denne effekt. Flere studier viser en korrelation mellem højere akademisk præstation og børn der flittigt lytter til musik. Musik stimulerer dele af hjernen som også stimuleres af læsning, matematik og emotionel udvikling.


2. Det forbedrer hukommelsen:

”Hvor har du lagt dine vanter?”, er et spørgsmål, der nok ofte er blevet stillet til et barn i familien. Hjælp dine børn til at kunne huske bedre ved at lære sig musik. Forskning viser at et aktivt musikalsk liv i en tidlig alder kan forbedre børns indlæringsformåen, da musikken stimulerer hjernen under hjernens udviklingsfase.


3. Det hjælper dem socialt:

At begynde med at spille et instrument kan hjælpe dit barn til at komme ud af sin skal. Børn som spiller i et band eller beskæftiger sig med musik i en gruppe lærer sig en vigtig livskundskab i, hvordan man relaterer og interagerer med andre, hvordan man arbejder som et team, opnår mål sammen samt udvikling af lederskab og disciplin.


4. Det bygger selvtillid:

En god og stærk selvtillid kan være gavnligt i de fleste aspekter af livet. At lære at spille et instrument kan hjælpe på udviklingen af selvtillid. Barnet får en fornemmelse af at kunne udvikle og forbedre sine evner og færdigheder og bare blive bedre og bedre. Det kan også relatere sig til andre aspekter af livet.


5. Det forbedrer tålmodigheden:

Vi lever i en verden, hvor alt gerne skal gå stærkt. Når man spiller i et band eller et orkester kan tålmodighed være en dyd, og man må ofte vente på, at det bliver ens egen tur. Denne venten eller viljen til samspil lærer udøverne at have tålmodighed. Man må arbejde sammen i et band eller orkester for at kunne skabe god musik.


6. Det kan hjælpe børn (og voksne!) at komme i kontakt med sig selv:

Hvem kan ikke indimellem føle sig lidt ude af balance? Musik kan hjælpe både barn og voksne med at koble af fra hverdagens stress og jag. Nogen mennesker tyer til mad og søde sager, alkohol, computerspil, TV eller noget helt andet for at aflede stress og angst. Musik kan have samme effekt – dog uden de negative effekter som ovenstående potentielt kan have.


7. Kontinuerlig læring:

For mange ting gælder det, at man aldrig kan lære sig alt, der findes at vide. Det gælder også musik. Musik er en uudtømmelig kilde. Der findes altid mere man kan lære og fordybe sig i.


8. En god måde at udtrykke sig på:

At spille musik er en fantastisk måde at udtrykke sig på. Igennem musik kan barnet udtrykke nuancer af sig selv og sit emotionelle velbefindende, hvor ord måske ikke er tilstrækkelige.


9. Disciplin:

’Øvelse gør mester’ er et udtryk de fleste er bekendte med. Man kan ikke bare være dygtig ved lektionerne for at blive en bedre musiker. Man må selvtræne og bruge en masse fritid på at øve sig for at blive rigtig god, og det kræver disciplin. Børn har ofte en naturlig interesse for instrumenter og at få dem til at fortsætte med et instrument kan være en lærdom i sig selv.


10. Det fostrer kreativitet:

Fremfor alt er det den kreative stræben, som er det vigtigste aspekt når man spiller musik. Kreativitet er godt for sindet, kroppen og sjælen.

 

Et punkt, der ikke tages op i artiklen er egentligt et af de vigtigste aspekter når det kommer til at spille musik. Det absolut vigtigste når det kommer at spille musik er at have det sjovt og nyde det. Hvis dette ikke er tilfældet skulle de ovennævnte punkter egentlig frafalde helt. Hvis man ikke nyder det når man spiller musik, er det svært at få gavn af. Musik skal gerne fremkalde sjov og glæde, og det gælder om at finde et instrument man er komfortabel med.